Jag är diskriminerad.

Igår slutade jag kl 14 för en gångs skull. Då tog jag mig in till stan. Glömde bort att det var fredag och löning, så som den lilla stadslantis jag är blev jag en aning överrumplad. Människor överallt. Jag hade bara två ärenden. Köpa BH och mineralfoundation från ID. Fairly light, den ni, men är man skandinav så är man. Likblek på vintern och pepparkaka på sommaren.

Hur som helst. För ett år sedan spanade jag på en BH från Freya på Details. Jag tycker inte om den butiken, det är jag och tanterna med 205 Ö som hänger där. Nåväl, nu har jag bara hängt där en gång och det var då jag klev in genom deras entré för ungefär ett år sedan efter år av förberedelser. Men jag tänkte nu igår att jag skulle kila in på Lindex för att eventuellt ha lite tur och hitta något bra i mer lämplig prisklass. Tji fick jag. Om man har lite större kupa som jag så börjar storlekarna på 75 och redan där är det kört. Jag kan inte ha det. Så jag blev lite sur. Vilket jag vänligt påpekade för ladyn på avdelningen.

"Men vi har storlekar från 65." säger hon då. Va? Nu gråter väl änglarna tänkte jag. STOPPA PRESSARNA!!! Lindex har BH-storlekar från 65 i omktrets!! Nej nu!! "Vad har du för storlek?" undrade hon. Så tyst att hon nätt och jämnt hörde vad jag sa skyndade jag att få ut orden: Ja, alltså, de på Details hävdar att jag har 65 E.. Hon menade att E är det samma som DD i kupa och lirkade snabbt fram ett par styckna. Jag gick hoppfullt och provade men hoppet släcktes väl lika fort som det dök upp. DD? Pyttsan! Deras DD kan inte ha varit större än en halvstor B-kupa. Jag vill gråta. Jag känner mig grotesk.

Ingen har väl nånsin trott mig när jag nämnt min sanna byststorlek. Arg och lite tvär tänkte jag att jag får väl gå till kärringbutiken ändå då. Jag är ju trots allt kärring i ung kropp och det är väl bara att leva upp till det då.  Så jag skrev in bokstäverna på GPS:en och traskade dit.

Det känns när man kliver in på Details som att BH:arna anfaller. De är liksom överallt och en människa med cellskräck gör bäst i att inte gå in. Ganska snabbt blev jag ändå lycklig igen. Nu skulle jag ju få spendera de efterlängtade 600 kronorna på en BH. Hutlöst, men om man slår ihop alla obekväma för löst sittande häng-bh:ar jag köpt på mig så är jag ganska snart uppe i 600 kr.

Jaha, "Jag vill ha en slät t-shirt BH i storlek 65 E tack. Provade den för ett år sedan. Var hänger den?" Hon tittade lite besvärat på mig och undrade om jag kom ihåg hur den såg ut. "Ja den såg ut som en t-shirt BH i 65 E" svarade jag uppriktigt. "Minns du vad det var för märke?" "Nej, det gör jag inte". "Var det kanske en Triumph? "Nej, inte Triumph, absolut inte." "Var det en Freya?" "Ja!!! Ja! En Freya var det. "Ja serru de har vi inte längre. De har så ovanliga storlekar så de sålde inte."

Men vad i helvete!!! Vadå OVANLIG storlek?? Jag är en helt vanlig tjej, med en helt vanlig kropp och ett par helt vanliga, naturliga halvfyllda bröst som vill ha en vanlig jävla BH i min storlek. Hur länge ska det vara såhär??? De vanliga kedjorna säljer miljoner bh:ar i 70 AAAAAA, som att de ens egentligen behöver en BH??? Men vi då? Vi stackars storbystade människor som bara anses vulgära om vi visar våra kvinnliga utbuktningar?? Ska inte vi få ha en bekväm, skön BH??? Det är 2012!

Och jag blir ledsen på dumma tjejer som inte fattar det här med byststorlek. Systemet är i och för sig åt helvete då de ändrar kupstorleken beroende på omkrets. Men bara för att jag har E i kupa betyder det inte att jag skulle ha en byst likt en 105 E, den kupan är något helt annat. Min är som en C-kupa med kanske 80 i omkrets, men 80 är aaaallldeles för stort för mig. En 70 D däremot blir förliten i kupan då den kupan är ungefär som en liten/mellan B-kupa.

Nej nu är jag arg. Var hittar jag min BH??? Och jag hade gärna gått BH-lös om det inte varit så förjodat OBEKVÄMT!

Kommentarer
Postat av: Hanna

Allt finns online! Finns manga marken specialiserade pa storre kupor.... http://www.freyalingerie.com/lingerie/essentials.aspx

2012-03-24 @ 11:14:01
Postat av: Jessica

Den fanns inte bland dem :( Det är en vanlig enkel t-shirt bh..

2012-03-24 @ 11:20:00
URL: http://luppans.blogg.se/
Postat av: Maria

Jag förstår verkligen vad du menar, jag har lika stora problem som du att hitta en behå som sitter bra och skönt. Som student finna heller inga 600kr att lägga på en behå så det är rätt svårt att hitta nåt i butikerna! Internet vågar jag inte beställa på eftersom jag helst provar. Om man tänker Lindex storlekar så har jag 70DD eller 70E, men det kryllar ju inte direkt av snygga behåar som man vill ha när man är 26 år ung! jag gick in på twilfit en gång och personalen där mätte och sa att jag skulle ha 70F och hämtade en genomskinlig spetsbehå à la tantmodell i beigebrunt, då ville jag mest gråta och sa att jag skulle återkomma. nej, det blev ingen behå den gången heller. säg gärna till om du hittar nån bra butik som inte är rena rama rånet!

2012-03-24 @ 23:32:35
URL: http://lifebymary.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0