Sneak peek.





En liten sneakis på morgondagens dukning. Hoppas pappsen och Martin gillar rosa! =) Har mixtrat lite med vad jag hade hemma och det blir nog så bra så! Vilma leker med orkidéerna vilket jag surat för men det blev bordsdekoration istället.  Tack Vims!

Godmorr!

Har varit vaken några timmar och tittat på Efter tio med Malou. Bra program det där. Ska detaljstäda här hemma idag under dagen, senare åker jag och Åsa och handlar allt inför nyår. Vi ska fira här hos mig. Förra året firade jag lyckligt med mig själv. En fantastisk upplevelse. Men en gång är ingen gång, två ggr en vana, och jag var inte säker på om jag ville att det skulle bli en vana... =)

Ibland blir det inte som man tänkt sig..



Det blev inget häng med Micken. Hon skulle visst kräkas idag. Huuua! Så istället har jag haft myskväll och ätit egen morots- och blomkålsgratäng och saltlakritsglass från Djurgårdsglass till efterrätt.

M i k a e l a & j a g



Efter några timmar på jobbet blir det häng med Micken, vi ska fara på stan. Och det kan inte bli annat än bra.

Julafton





Vi startade julafton med frukost som hette duga hos mamma och Johan. Sedan öppnade vi presenter och hade en riktig mysmorgon. Vi åkte hem och hämtade Milton, sedan mot farmor. Där blev det Kalle, spel och en massa mat. Åt minst hundra revbensspjäll i honung och drack ett och annat glas julmust. Av pappa fick jag TÅNG i julklapp, inte verktyget utan växten, av farmor fick jag vantar i Teddytyg, i år var de i alla fall inte rosa med glitter. ;-)

Sov gott J.



Har inte haft så stor lust att skriva sista veckorna men nu är det dags igen. Vi har bara fem barn på jobbet så jag fick sovmorgon och en ordentlig sådan. Ska äta lite fruktsallad och sedan blir det en ganska kort dag på jobbet.

Fina vän.



När Fredrik var här hade han med sig en liten julklapp till mig. Fyra Trisslotter, har inte skrapat dem men ska göra det. Tycker det var lite gulligt bara sådär. Snart flyttar han till Australien och jag kommer sakna honom så mycket!

Grannen.



Minns ni att jag skrev att jag skulle ge bort mina muffins till min 94-åriga granne? Det gjorde jag också och när jag kom hem från jobbet hängde en liten påse på min dörr. I den låg en ask Toffifee och ett julkort. Man får vad man ger. Så gulligt tycker jag!


Utan sömn.



I natt har jag sovit 2,5 timmar. Det ni! Nu ska jag ta en snabbrunda med Milton, sedan ruuusa till jobbet! Ciao!

Fredrik <3



Hinner inte skriva nu men måste med känslan i magen skriva NU! Du är världens bästa Fredrik! Så jäääkla go! Har haft honom här hela kvällen men mer om det imorgon. Nu ropar min kudde på mig och jag längtar efter den också!

Godmorgon!



Sitter här i lugnan ro och dricker min morgonsmoothie. Idag blev det

♥ Banan
♥ Ananas
♥ Clementin
♥ Kokosmjölk
♥ Havregryn
♥ Is

Drömde att jag hade jättestökigt inatt och bara städade och städade. Saker överallt och grus mellan tårna. Hua!

Sommartid/Vintertid





Tiden går läskigt fort, bläddrade bland alla bildmappar och hittade dessa två. Tänk Kärran, de där bilderna är tagna för exakt fem månader sedan idag. Och snart är det julafton. Jag har inte köpt en enda klapp. Förrförra året gjorde jag massor med tryfflar och annat chokladgodis som jag gav bort. Personligen skulle jag bli jätteglad för hemmagjort godis, men så är jag ju en liten gottis också.

Lillebror, bapapaaaa



Försöker fylla på med så mycket fina bilder jag kan här. Min lillebror är inte lätt att fånga på bild och tur är väl det, hur charmigt är självcentrering som jag och min blogg sysslar med? 

Pinocchio



Har just tagit ett bad och varje gång jag tänder den här lilla ljusstaken tänker jag på Pinocchios pappa och katten Figaro. Om jag någon gång skaffar en killkpmpis till Vilma ska han definitivt heta Figaro.

Smet är godare.


Tidigare idag slängde jag ihop en muffinssmet. Gjorde vanliga av hälften och banan/choklad av de andra. Men jag gillar inte muffins så värstans, så de ska min 94-åriga granne få.

Kvällsmat.


Hade just systeryster över på kvällsmat. Blev karibisk soppa med kyckling och ostmacka. Har varit ute och powerwalkat en sjuhelsikes runda dessförinnan. Blir en tidig kväll hos Fröken Löken. Dagens andra bad först..

Tea time.


Vilka är det som tittar in här? Det vill jag så gärna veta. Att älskade Kärran är här vet jag! Men resten? Klapp och kyss!

 


En kärring med glimten i ögat.


Ibland önskar jag att jag hade nån liten nisse som var precis som jag. Djup som Stilla oceanen och glad som Hacke Hackspett. Som jag kunde skoja och göra djupdyk ner i själen med. Jag pratar alltid för länge och för detaljerat. Jag är en liten kärring i en 24-årings kropp. Tänk vad nöjd jag ska vara när jag är 84,5 och andra har blivit lika gaggiga som jag. Ja, tänk!

Mi familia


Goa lilla Mamma



Pappa


Hon är inte sådär hård i verkligheten, hon är hårdare!


Martin


Johan


Vilma

Har en ganska utspridd familj som jag egentligen träffar alltför sällan. I helgen åkte jag till Mamma och Johan för att städa. Älskar som bekant att städa och eftersom det var sådan ordning här hemma i lördags när jag vaknade så bestämde jag mig för att åka till dem och städa istället. Fint blev det och glada var de!

Godmorgon!

Enda sedan jag var i 17-årsåldern har jag ogillat lila i alla dess former. Främst ljuslila som jag fortfarande tycker är en blek och trist färg, som inte passar någon eller något. Men för ett år sedan fick jag en knallila orkidé av Evelina och Annica på min födelsedag som jag redan då tyckte var helt fantasiskt fin. Det tog emot. Jag gillar ju inte lila.

Men så i söndags när jag var på Plantagen köpte jag fyra nya, nätta brudorkidéer, varav två var just knallila. Så fint mot allt vitt här hemma tycker jag. Här ovan är en av dem.

Läggdags.

Nu är det sovadags, imorgon är det en ny dag och ett steg närmare pengadagen. Ska hitta en ram till den här bilden så fort mynten räcker till det. Godnatt!

Min fina adventsljusstake.


Mossa är ju jättefint att ha i en adventsljusstake, men med en liten Vilma i huset funkar inte det. Så jag har fyllt min med vita stenar, kanelstång och nejlikor. Enkelt men fint!


Lussebullar..

I fredags kom min vän Marie hit som jag träffar ungefär en gång i halvåret. Vi bakade lussebullar, lyssnade på julmusik, drack julmust och hade det riktigt gemytligt. Yes, gemytligt var ordet! Önskar jag hade fler sådana kvällar att se fram emot.

På onsdag kommer min vän Fredrik hit och på fredag kommer underbara Jonna. Ser fram emot bägge dagarna jättemycket.





Me & I



Och varifrån kommer namnet Luppan? Jag tycker det är ett gulligt smeknamn men det har sin historia. Min lilla mormor  har alltid kallat oss barnbarn för sina små loppor. Så för fem år sedan när jag skulle börja blogga tänkte jag att min blogg skulle heta www.loppans.blogg.se men det var upptaget, jag smakade då på Luppans istället och tyckte det lät lagom rart. Så det blev så. Och nu känner jag mig som ett med det namnet. Lite lagom töntigt men jag är också lagom töntig.

Jag är en av de känsligaste människor som gått i ett par skor och kan inte ha en relation med en annan människa för att sedan släppa den. Alla människor jag möter sätter spår i mig som stannar på ett eller annat sätt för alltid.

Jag är en sucker när det kommer till kärlek och vänlighet. Kommer aldrig få nog av det och aldrig sluta göra det lilla jag kan för att andra ska må bra.

Jag är en tjej med toppar och dalar, kanske alltför många men jag känner det jag känner och vill inte låtsas som annat. Och jag önskar att fler var så. Log när de var glada, grät när de var ledsna. Men, sedan är jag en sådan som uppskattar människor som ser livet från den ljusa sidan. För det finns alltid nåt att kämpa för, nåt att glädjas åt. Små saker kan i det långa loppet te sig rätt stora.

Då kör vi!
 

Puss&Kram
 
 

Lucia.

Bara sådär bestämde jag mig för att börja blogga offentligt igen. Min egentliga blogg har blivit alltför djup och tankfull. Men eftersom jag ju är samma person så kommer väl ett och annat sådant inlägg dyka upp här med. Idag är det Lucia och jag hade sett fram emot att vakna och slå på tv:n imorse. Lät adventsstjärnorna vara tända hela natten för att få vakna i sådant där mysigt Lucialjus.

Men när jag slog på tv:n var där inget Luciatåg, inte det minsta. De pratade bara terrordåd, terrordåd, terrordåd. Jag vill inte höra. Blir så illa berörd. Först tyckte jag att jaja, gör inte så stor sak av det. Men det kunde ju ha slutat riktigt, riktigt illa om inte en av bomberna detornerat för tidigt. Vilken tragedi.

Hur som helst så var jag så besviken när de bara skulle prata hemskheter. Nog kunde väl den här morgonen ha vigts åt söta barn som sjunger i mörkret istället för terror?

Mitt första inlägg.

Vilken nystart. Designen har jag gjort helt själv och jag är så stolt! =)

Välkommen till min nya blogg!










RSS 2.0