Godmorgon.

Hej Sverige!

Guuuud vad jag bävade för att återvända. In i det sista tänkte jag att näej, jag stannar, jag åker inte dit. Jag låtsas som att Damon aldrig funnits och så försöker jag bli lycklig ensam. Inget är värre än att lämna Sverige.

Men jag satte mig på det där flyget. Tänkte att jag kan ju vända i Helsingfors. Kanske Hongkong. Men jag satt kvar. Väskan fylld till bredden med bebiskläder. Specialbagage lastat med Emmaljungas finaste vagn. Vrålåket, lyxvarianten.

Det gick smidigt. I alla fall själva flygningarna. Krångel både på Arlanda och i Hongkong gällande att jag är gravid samt visumjox. I allt virrvarr glömde de ta betalt för frakten av vagnen. Synd för dem.

Så kom jag fram till Brisbane. Mer avslappnad än nånsin. Inte det minsta orolig över nånting. Och vad snälla folk är när man har en mage i vädret! Fick hjälp till utgången och där stod min Damon. Greps av en stark känsla på en millisekund. Trodde att jag skulle känna typ hej hej kul att se dig igen. Verkligen. Trodde inte det skulle vara mer än så. Men det var det.

Det var ett kärt återseende och det var som att jag fylldes med vad jag tömts på. Mina känslor för Damon. Han har fått bära mitt hat för Australien, och i min avsky började jag applicera kylan på honom. Intala mig att jag klarar mig utan, att väljer jag honom ingår Australien. En så himla sorglig utveckling på en ganska fin kärlekshistoria.

Men redan där, på flygplatsen fylldes jag av den där kärleken för honom. Min älskling. Min Damon.

Har under min tid i Sverige inte sagt orden "Jag saknar dig" en gång till honom. Inte kallat honom älskling. Kanske som ett skydd men ett så starkt skydd att de orden absolut inte föll naturligt.

Varje minut som gick förvånades jag av den uteblivna paniken. Över värmen i hjärtat när han tog min hand i bilen. Värmen när han klappade på mig.

Det är morgon två här i Australien nu. Pappan till min bebis ligger tätt bakom mig med ena armen runt mig och näsan tätt emot min nacke. Vår bebis sparkar i magen och nånting säger mig att det är nog såhär det ska vara.

Vi har mest hunnit vara. Sett film, promenerat vid vattnet, monterat vagnen.

Ska lägga ifrån mig telefonen och ta in stunden. Och avsluta med ett sant konstaterande:

Det som inte dödar stärker.
Älskade vänner och familj.

Det kommer bli svårt att åka till Australien. Särskilt denna gång. Men jag är tacksam för tiden som varit här i Sverige.

Idag var jag och Mikaela i Farsta centrum. Bland det bästa jag vet att butiksstrosa med henne. Efteråt.träffade.jag underbara Jonna, Mathias, Stina och det nya lilla stjärnskottet Elin. Fick MASSOR av bebiskläder.och även mammakläder. Bl.a. ett par mammans som sitter som jutet! Sååå sköna!

Igår kapade jag av mitt Rapunzelhår. Minst 20 cm!! Känns ovant och frisyren är väl ingen riktig frisyr men kommer nog väl till pass med en liten på armen!

Har även slagit till på barnvagn och önskar jag vann på Triss efter det.

Älskar allt som varit, allt som upplevts.

Fick idag en present till Liten från Mikaela. Hon hade skrivits fint där i att jag blev alldeles rörd!

Läggdags nu!
Sjukskriven

Hallå där!

Har blivit sjukskriven 3,5 vecka, doktorn gjorde det utan att blinka och jag bad inte ens om det. Bara sökte för mina besvär. Ryggen dödar mig men sinnet känns helt ok.

Går i vagntankar och har såååådan beslutsångest. Vagnen jag alltid drömt om blir för klumpig att köra i Aus men med ett annat chassi skulle jag kunna nå en kompromiss. Blir inte fullt så fin med svängbara hjul men sååå mycket smidigare. Annars lutar det åt en av modellerna jag alltid föraktat men som troligen är bra för aussiemiljö. Så var det det där med kostnaden. Jag sitter ju inte på någon buffert direkt.. Kollar även Blocket men mest skit där..

Imorgon ska jag till barnmorskan och sedan har jag bara några dagar kvar i mitt älskade Sverige. Fy fan.

Njuta in i det sista.


Såhär ser den ut som jag först ville ha men blir såå otympligt med de hjulen tyvärr. Så vad jag funderar på är denna lösning:Då ingår denna sittdel:Annars funderar jag på denna:


Med denna sittdel:


Och i sista hand denna fast i annan färg:


Men avskyr sittdelen på den.

Bråttom nu.Söndag

Sov först till 05:00, somnade sedan om till 9:30, trodde inte det var sant men är bra trött.

Idag ska vi bruncha med mormor på värdshuset för att hon fyllt år. Inte varit där på många år.

Igår var jag och Mikaela och tittade på vagn igen och det börjar klarna vad jag vill ha. Köpte även ett paket Noblesse på Rusta, sjukt gott. Sockerslut var det ja...

Har sista veckan fått höra hur trött och sliten jag ser ut och jo, jag är ju det så det vore väl konstigt annars. Sedan pratas det en hel del om hur tjock jag blivit och ja, jo, man brukar ju bli det av en graviditet. Konstigt nog är det inte roligare att höra som.gravid än ogravid och sista tiden har jag känt mig enormt oattraktiv. Men det får vara så en tid framöver!

Har väl aldrig varit nån liten tjej men haft ganska bra koll på Nino kropp och framförallt kontroll. Det är svårt med kontroll som gravid. Kroppen liksom växer som den vill och det går ju inte att påverka.

Trevlig söndag på er!
Vecka 31..
Idiotförklara oss inte.

Alla ni som gång på gång säger: Varför flyttar ni inte bara hit? Varför masar sig inte Damon hit? Det är väl det minsta du kan begära att han kommer hit när du bär på ert barn?

Till er vill jag bara säga:

Har ni inga celler i huvudet? Tror ni inte vi skulle lösa det om det vore enkelt? Tror ni inte vi har våra skäl?

Och alla ni som pratar med mig om Damon som om han vore nån skräckinjagande kvinnoförnedrare som håller mig inlåst i en cell. Till er vill jag skrika käften, rätt i ansiktet på er. Tyst med er.

Och den lilla skara som är inne här som endast känner mig på orden. Gör er inte besväret att framföra en åsikt som bara gör mig irriterad fast jag vet att ni omöjligt kan fatta nånting.

Tyst bara.


Citronfjäril.

Hua. Nu när tiden springer har också ångesten lagt sig som en slöja över mig och sista dagarna har varit nära ett break down inom mig. Allt är så fantastiskt här, jag ÄLSKAR jobbet, arbetsuppgifterna, atmosfären, barnen, FÖRÄLDRARNA, åh dessa föräldrar och deras varma stärkande ord. Vore nästan lättare att fara tillbaka om de inte var så rara. Nu vill jag bara stanna föralltid.

Mådde illa när jag vaknade imorse och det kändes tungt att gå till jobbet. Kroppen värker såå och det tär en del på mig. Men kom till jobbet och gjorde mitt bästa för att hålla skenet uppe. Fick ett samtal med min älskade chef som stärkte lite, i alla fall för stunden!

Känner mig fortfarande instabil i psyket och skulle nån peta på mig kanske det där brytet skulle komma.

Men så där på förskolan fick jag syn på något som fladdrade förbi utanför fönstret! Årets första fjäril och det betyder såååå mycket för mig. Ni vet väl hur man säger? Är den ljus blir det ett bra år, är den mörk blir det ett dåligt år. Och jag såg en citronfjäril!!!!!!! ALL ångest släppte precis där och då! Visst är jag mer än lovligt galen men jag tror på det där. Och lyckan den är gjord!


Slut som artist men med ett uns skratt i sinnet.

Ja men god kväll!

Fy fan, får man börja inlägget så? Sista veckan har jag mått skit. Förkyld och eländig och trött och ont i kroppen. Och helgen var inte mycket bättre den, snarare sämre. Natten till lördag sov jag inte alls. Hade så ont i kroppen att jag ville till himlen och att vara gravid i 30:e veckan helt utan sömn, det fällde till och med mig. Åt en macka på hela dagen och tänkte enbart onda tankar. Oansvarigt mot lilletott i magen men jag kunde inte bättre. Åkte sent på lördag kväll för att sova hos mamma men somnade inte förrän 03:30. Vaknade vid 8. Kändes iaf bättre än lördagen och försökte civilisera mig lite. La mig halvsent men vaknade flera gånger under natten och mådde så illa. Ville kräkas men gick inte. Vet inte om det var på riktigt så att säga eller om bebisen låg och tryckte nånstans. Vaknade hundra ggr och mådde lika dåligt. Ont överallt och så ringde klockan, dags för jobb.

Men näej, jag förmådde inte. Först hade jag jättemycket ångest över att jag inte gick men när jag fortfarande mådde så illa och hade så ont tänkte jag att näe nu får jag sluta med mina prestera-för-syns-skull fasoner. Somnade om och sov nonstop till 12:30. Helt fantastiskt kändes det. Känner mig lite mera som människa igen och ikväll blir det långdusch och uppfräschning så jag kan prestera och se presentabel ut på jobbet imorgon. Ska bli så roligt att träffa alla igen!

Det var det hele!

P.S. Ska förresten runt till några mammor på jobbet och kika på bebiskläder i veckan. Sååå glad för det. Tänk om alla ändå körde på begagnat! Vad ska en så liten en med massa nytt till? Lite är klart man vill köpa men begagnat är ju så mycket bättre både för miljö och bebis. Alla gifter är ju borttvättade redan och bara det!

Jag är sluuuuut slut slut men älskar att vara här och det överväger allt ont!

Ska man blunda eller titta åt ett annat håll?

Har lite svårt att sova för jag är så täppt i näsan så såg lite på tv och på ettan visar de Generation Plastik. Jag får ont i hjärtat. Dessförinnan såg jag ett inslag om den där killen som bloggat om sitt sexköp och lyssnade till lite olika profiler och deras tankar kring det och den allmäna kvinnosynen. Och det väcker så många tankar hos mig.
 
De pratar om att männen förtrycker kvinnan, att vi tjejer har press på oss att prestera, se ut på ett visst sätt och även agera efter killarnas önskemål. Att raka sig både här och där, att träna sig för att männen annars väljer en annan tjej o.s.v. Men bara en sak slår mig då. Vem är det som gör dessa saker? Alltså, vem håller i rakhyveln och vem stoppar lågkalorimat i kvinnokroppen? Är det inte kvinnan själv? Har man inte någonstans ett val? 
 
Jag vet att det är svårt att vara stark och svårt att stå emot men vad skulle hända om alla tjejer, alltså ALLA slutade raka sig? Skulle killarna inte vara intresserade längre då? Och vad är skillnaden mellan att en kille säger: Rakar du dig inte går jag till någon annan och att en tjej säger: Kan du inte bete dig eller behandla mig med respekt går JAG till någin annan? Vem bestämde att tjejer måste anpassa sig efter killar? Nånstans är det ju tjejer som låter sig styras. 
 
Jag rakar både ben och armhålor men är ÖVERTYGAD om att ifall ingen annan gjorde det och jag aldrig lärt mig det hade jag varit ganska så mycket mer luden mot vad jag är idag. Jag har "lärt" mig att för egen del v i l j a ha mjuka ickehåriga ben men jag störs ju inte av håret på huvudet så givetvis är det inlärt. 
 
Jag bara önskar att både tjejer och killar var mer starka. Jag är solklar feminist men till skillnad från extremfeminister hatar jag inte män. Jag KAN känna empati för dem även om de inte behöver min empati. Jag har träffat så många fina och osäkra killar som jag aldrig skulle skuldbelägga för den fruktansvärda kvinnosyn som finns. 
 
Tänker extra mycket på detta nu när jag ska få en liten son eller dotter som en dag ska klara att stå på egna ben med egna värderingar.
 
Så var det detta med plastikkirurgi. Jag har svårt att förstå det hela. Tanken har visst slagit mig också, många gånger gällande en viss del av kroppen men det faller alltid tillbaka på att jag vill jobba med mig själv istället. 
 
Den här graviditeten kommer förändra min kropp föralltid och det kommer stunder då det stressar mig oerhört och jag tänker på alla år då jag inte uppskattat min kropp som den är utan bara letat fel. Jag hoppas så att jag växer tack vare min graviditet och oavsett efterresultat kan tycka om min kropp precis som den är. Men så matas vi av bilder i media och även genom forum som instagram där det vi söker är perfektion. Kan något vara mer perfekt än en gravid kropp som sedan ger nytt liv? Låter jag larvig?
 
Det FINNS sunda och osunda kroppar vill jag påstå, men om de är fina eller ej ligger i betraktarens öga. Jag vill vara sund. Jag vill må bra och vara hälsosam. Det har gått sådär under min graviditet och nu drömmer jag om att finna tid med en liten till att få just min kropp att må så bra som den kan. 
 
Om den tiden finns eller ej återstår att se. 
 
Jag har fått fler kommentarer om min kropp än i hela mitt liv sedan jag blev gravid. Det är rättigenom "komplimanger". Att jag är så ovanligt fin för att vara gravid och att magen är så liten och att jag inte gått upp på andra ställen.Varje gång har jag blivit glad och känt mig lyckad men i nästa stund stressats över tanken att "snart blir jag tjock, snart kommer bristningarna eller efter förlossningen så visar sig min nya degiga kropp och då är jag inte så fin längre." Jag vill inte tänka så. Än mindre känna så. Jag lever inte mitt liv för att se mig i spegeln, jag lever för att faktiskt skapa fina minnen och stunder jag kanske kan dela med folk i min närhet. Jag lever för att bygga på min relation med Damon och för att snart ta hand om en liten en och ge den lilla individen alla möjligheter jag kan för att bli en stark och trygg människa. 
 
Sockerstoppet då? Hur gick det? Jag tycker jag gjorde okej ifrån mig. Jag åt två små Delicatobollar på eftremiddagen men inte den där stora sorten som är styckeförpackad utan de små som ligger i låda. Jag anser mig på det stora hela nöjd ändå även om jag imorgon ska satsa på mer frukt och kanske ingen sötsak. Om det går eller ej återstår att se.
 
Mår i alla fall bättre men tar en sista kureringsdag imorgon, är fortfarande förkyld och matt men förhoppningsvis på bättringsvägen. 
 
Godnatt gott folk!

Sockerslut.

God förmiddag!
 
Jag är fortfarande förkyld och kurerar mig bäst jag kan med blutsaft och clementiner och annat nyttigt. Det är lustigt, i Australien var jag nästan aldrig sjuk men här i Sverige spårar mitt immunförsvar ur direkt. Och jag är så himla värdelös på att vara sjuk. Jag är inget bra på att ligga i sängen och dricka te. Nej jag åker hellre till affären och handlar kuckelimuck eller tar en promenad i myrsteg för att få lite frisk luft. Jag förstår grejen med vila men har svårt för att ligga rätt och slätt i en säng i tre dagar och stirra i taket. 
 
Många gånger har jag blivit utskälld för just det, att jag inte är sjuk när jag är sjuk, eller i varje fall inte beter mig som en. När jag bodde själv i lägenheten innan jag träffade Damon brukade jag passa på att småstäda, också i snigelfart och för mig är det skillnad på att prestera på jobbet eller att småplocka lite hemma, för att inte tala om smittan jag skulle utsätta folk för i mitt jobb. 
 
Men nu var det socker det skulle handla om. Innan jag blev gravid var jag faktiskt en rätt hälsosam människa vill jag påstå. Veckan innan jag blev gravid och de första veckorna som ovetandes sprang jag 40 minuter på morgonen och 40 minuter på kvällen. Jag åt varierande och av allt men med den där motionen funkade det. Visst slank det ner en och annan chokladbit men min kropp var både stark och frisk. 
 
Sedan blev jag ju gravid och ganska fort kom det där vidriga illamåendet. Jag var inte sugen på nånting och vanlig mat gick inte alls. Det enda som lockade mig var typ pommes frites och mjukglass. Och med tiden även annat onyttigt och jag tror inte det gått en dag under min graviditet då jag inte ätit socker, och med socker menar jag sötsaker. Det är inte bra.
 
Så igårkväll när jag ätit sex stycken Plopp, sådana tvåbitars från Karamelkungen, kände jag bara att näej, nu får det vara nog. För mig själv men framför allt för liten i magen. Dessa sista tre månader ska bli fria från socker och det ordentligt. Jag har betsämt mig. No more. 
 
Och hörrni var är namnförslagen? Vi behöver hjälp! Själv har jag äntligen kommit på ett pojknamn som Damon faktiskt gått med på!!! Och det är inte Bengt eller Olof som han önskar, utan Ellion. Jag har ju alltid tyckt om Elliot men det har blivit sååå himla vanligt och Ellion låter fint både på svenska och engelska. Nu vet vi inte att det är en pojke men jag har en stark känsla av det och alltid haft och jag tycker detta namnet är riktigt fint. 
 
Trevlig torsdag på er alla!

Livets glada dagar.

God förmiddag.

Jag kan inte sova längre om nätterna och det har påverkat mitt immunförsvar något enormt. Jag har förkylningssymptom och astma och efter ännu en natt utan sömn säger kroppen ifrån. Det värker ta mig tusan överallt och huvudet dunkar. Vill så gärna vara på förskolan men det funkar liksom inte.

Ligger nedbäddad i mitt gamla rum och försöker vila, men allt känns obekvämt och sömnbristen värker i.ögonen.

Senare idag ska jag ordna nytt pass. Lär bli en.skön bild med svullen näsa och hängiga ögon. Men nu när jag ska bli mamma kanske det ändå är min nya look.

Igår köpte jag ännu lite mer till lillungen, vi har ju absolut ingenting i klädväg. Kollat lite på Blocket men inte hittat mycket än. Hojta om ni sitter på en hög babykläder i strl 50-74! Jag köper gärna.

Är ändå glad att jag är sjuk här och inte i Australien, där är det sådan press på att bli frisk, helst igår. Visserligen är jag typ aldrig sjuk i Australien men hör.i Sverige är mitt immunförsvar sämst!!

Helgslut.

Så var helgen över. Ligger mör i sängen hos mamma och funderar på hur det kändes när kroppen inte gjorde ont. På fyra nätter har jag inte kunnat sova ett dugg för att kroppen värker så. Jag kunde aldrig föreställa mig hur himla tufft det faktiskt är att vara gravid. Ryggen gör galet ont och magen är riktigt öm. Det känns som nånting under huden går sönder, kanske musklerna. Det känns som jag bränt mig under huden ungefär och eftersom min mage inte hade mycket överflöd innan jag blev gravid har det aldrig funnits mycket svängrum att leka med.

I fredags hängde jag med Mikaela, det var då.vi.köpte första kläderna och igår var det som sagt först massage med Åsa, hade velat ha tio omgångar till för min kropp skriker efter det. Massösen jag fick skulle lustigt nog ha bebis 5 dagar efter oss. :) Blev en hel del snack på henne och mig!

Jag kom förresten på ett nytt namn till en pojke, eller.snarare hörde ett namn jag tyckte om. Elvin. I bokstäver ser det inte så fint ut men det låter fint tycker jag. Damon så nej direkt dock. Han tycker det låter som Piff och Puff på engelska. Annars vill jag Melker men inte heller det tycker han är bra. Jag tycker.om Oscar också och Eyvind.

Har ni några förslag?

Morfar var här och åt våfflor igår, mums vad gott det är.

Ska blunda lite nu och prata med liten i magen som buffar runt.

Natt natt!


Lördagsmorgon

Vet ni nu har jag laddat ner en app i mobilen så kanske går det lättare att blogga nu. Har sovit förfärligt för tredje natten på raken, har såå ont i kroppen och ryggen! Det är därför jag inte kan sova. Men idag har jag blivit bjuden på gravidmassage av min syster så det ska vi gå på om ett par timmar.

Idag när jag vaknade stack en liten, liten klump ut på.magen, vet inte om det var en hand eller fot men kunde nästan ta tag i den :)

Damon ringde nyss och det var mysigt att prata lite med honom. Igår köpte jag och Mikaela Litens första kläder och jag skickade bilder till Damon, de godkändes direkt! På bild ser man inte hur smått det är men det är helt otroligt att en så liten människa ska ha det på sig. Köpte faktiskt i storlek 50, många rekommenderar ju 56 men av vad jag erfarit så är det ju alltid för stort! Blir lite på vinst och förlust, får.jag en jättebebis så får jag det och jag hinner nog köpa större kläder innan mini är här :)

Nu blir det frukostdags!
RSS 2.0